Na forum Superba niewiele znalazłem na ten temat - 1,5TSi 150KM. Jak ten silnik sprawuje się w Superbie. Dynamika, wyprzedzanie np TIR na drodze wojewódzkiej. Jeżdżę spokojnie, głównie poza miastem. Octavia robi się za mała (dzieci rosną) i czas ja wymienić. U dilerów zostały 1,5TSI albo diesle, albo 2,0TSI w cenie z kosmosu (tu wchodzimy cenowo w zasięg Volvo V60 T4). O 2,0TSI 190KM raczej już nie wspominają - bo nie wiadomo czy i kiedy będą produkowane.
Superb III 1,5TSI
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez kylo76 Zobacz wpis2,0TSI w cenie z kosmosu (tu wchodzimy cenowo w zasięg Volvo V60 T4)
Bezpieczne Volvo, aktywny tempomat do zaledwie 130km km/h 7320zl ???, po co to komu, jak w zasadzie po autostradzie tym jezdzic nie mozna.
-
-
Mój błąd T4 już nie ma, jest T5 i T6. Ale nie pytałem "V60 T5 czy Superb 1,5 TSI", tylko o to jak sobie radzi Superb z 1,5TSI 150KM - to raz.
A dwa, abstrahując od pytania głównego, Aktywny (adaptacyjny) tempomat w Volvo jest do 200km/h, do 130km/h jest Pilot Assist. Ale to nie jest forum Volvo.Ostatnio edytowany przez kylo76; 29851.O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
Komentarz
-
-
No to odpowiadajac na Twoje pytanie idz do salonu pojedzic takim, bo tylko dupohamownia jest w stanie stwierdzic czy jest OK. Tu dla wielu 1.4TSI to demon predkosci i NIC wiecej nie potrzebuja, a inni przy 300KM stwierdzaja, ze jakos to jedzie.
Masz 1.4TSI to 10KM mocniejsze auto w ciezszym nadwoziu chyba wiadomo jak jezdzi. Tu na forum jest ledwo kilka sztuk O3 z motorem 1.5TSI.
Wiec porownanie auta ktore ma 150 a 190KM to jednak spora roznica, a 190 a 250KM jeszcze wieksza.
Komentarz
-
-
-
No nie, nie lepiej. Gdzie ja znajdę fotelik na drągala 180cm wzrostu, który dalej rośnie. W foteliku dziurę w dachu głową wybije.
Maicroft i tu jest problem, bo jedyne demo jakie w naszej wsi mają to 2,0 TDI 190KM w wersji L&K. Amen. Tak było i jest i chyba będzie. Zawsze tylko mocny diesel i raz Superb 2,0TSI 272KM, ale już sprzedana. No i teraz mam prawie pewność, że 1,5TSI w Superbie to szału nie będzie, ale da radę - tylko nie tego szukam. DziękiO3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sew1981 Zobacz wpiskto ma 180 cm wzrostu i potrzebuje fotelika.....?
Zamieszczone przez kylo76 Zobacz wpisGdzie ja znajdę fotelik na drągala 180cm wzrostu, który dalej rośnie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sew1981 Zobacz wpisto ile on ma lat?O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
Komentarz
-
-
Dzisiaj byłem w ASO. Jeden ze sprzedawców mówi, że Superbów 1,5TSI sprzedał 2 w ciągu 6 lat. Według niego 1,5TSI w Superbie już nie można zamawiać (chociaż jest w konfiguratorze). Co więcej 1,5TSI w Octavii też jest niedostępny. Pytam Dlaczego? - Restrykcja. Podobno ma wejść nowa Octavia - czyli IV? Generalnie każdy salon inna teoria. Ta jest z Lublina. Tak na dobra sprawę to obecnie jedyny sensowny silnik to 2,0TDI 190KM, pod warunkiem, że się nie włóczy cały czas w mieście.O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kylo76 Zobacz wpisże Superbów 1,5TSI sprzedał 2 w ciągu 6 lat.
Ja pierdykam, jakie ziolo on pali ?? Jemu sie chyba wszystko z 1.4 i 1.8 TSI pokrecilo.
Komentarz
-
-
1.5TSI od ilu jest w ofercie ?? Od roku?? Wiec powiedzialby ze za ten okres roku sprzedal zaledwie dwie, bo to taka nowosc, ktora ciezko zamowic
A tak podaje okres 6 lat, co jest terminem oderwanym od rzeczywistosci, ktory wskazuje jakoby tego auta nikt nie mial, bo co do dwie sztuki za 6 lat, a powiedziec 2 sztuki w pol roku to juz by inaczej brzmialo.
https://www.otomoto.pl/osobowe/skoda...%5Bcountry%5D=
Odnosze wrazenie, ze dilerzy te auta maja na placu, nie jest ich duzo, ale sa.
Ta konfiguracja mnie rozbawila...https://www.otomoto.pl/oferta/skoda-...tml#6a4b973bf4
L&K za prawie 160tys z w sumie dosc slabym silnikiem, slaba skrzynia?? Superb ciezszy niz Octavia, to moze ma juz jednak DQ380, a nie DQ250 i bez napedu na 4 kola. Full opcja do jazdy po miescieOstatnio edytowany przez Maicroft; 5.
Komentarz
-
-
a co do dynamiki, pomijając wszelkie inne aspekty. brat ma SIII 1.4 tsi 7 dsg od nowości 150 ps i całkiem żwawo się to zbiera, 8.6s do sety i 220 wyciąga katalogowe bez problemu. Tylko choro ustawiony jest sterownik skrzyni, zmieniający biegi na D niżej niż w dieslu. Do codziennego przemieszczania się wystarczy taki motor w zupełności i do autostradowej do 150 km/h prędkości. 1.5 tsi pewnie jest porównywalny osiągami, bo moc ta sama.
oczywiście Laurina z tym silnikiem bym nie kupił....to chory pomysł...no i chyba jednak na dq200 bym się nie pisał też...Ostatnio edytowany przez sew1981; 6296.
Komentarz
-
-
I to jest konkret. A jak SIII 1,4TSI sobie radzi z obciążeniem 4 osoby i bagaże na wakacje (bez boxu na dach)? Chociaż do tego zestawu jestem sceptycznie nastawiony. A co do konfiguracji L&K plus podstawowa benzyna jest to dziwne. Jeszcze mają w Lublinie L&K plus podstawowy diesel i manualna skrzynia biegów.O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
Komentarz
-
-
On ma Style plus jakieś doposażenie. Mój brat mówi, że radzi sobie z obciążeniem na autostradzie to auto wystarczająco - jeździ tam 140/150. A z dwa razy byli w górach nim, bez boxa wprawdzie. A jeżdzą w 4, a nawet 5 osób...(bo ma 3 rosłych nastolatków za dzieciaki). Przejedź się tym 1.5, oceń.
Komentarz
-
-
kylo76 przejedź się Octavią 1.5TSI demówką, tylko wsadź dwie osoby jeszcze ze sobą., Powinno to dać jakiś obraz jak zbierać się będzie Superb.
Jak to ma być zdroworozsądkowy wybór to ten 1.5 wydaje się być ideałem.
Ja wiem, że teraz ludzie na dźwięk słowa "diesel" dostają kołatania zwieracza, ale w dobrej cenie wydaje się być ten - https://www.otomoto.pl/oferta/skoda-...-ID6BBASk.html. Przejeździłem tym silnikiem trochę w O3 i byłem bardzo zadowolony.Rafał
Komentarz
-
-
Na słowo diesel drgawek nie dostaję. Jeździłem Superbem 1,5TSI w manualu po mieście (znajomy użyczył) no fajnie to jeździ. Chociaż wyposażenie chyba Ambition, to fajne autko. Ogólnie Superb to "związek z rozsądku" a nie z szaleństwa i zauroczenia. Zresztą w tej cenie konkurenci mają około 1,5l pojemności, 150KM i 250Nm. Z wyjątkiem Insigni GS i Talismana (200KM z 1,6), ale tego drugiego to się bojęO3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
Komentarz
-
Komentarz